Skandinaviska JeansSkandinavisk denim är större än vad man kan tro. Jag har hittat tre schyssta märken som jag inte vetat om förut, men samtidigt är jag ju ingen mode-galning direkt.

Denim Demon ägs av två killar med samisk bakgrund. Märket startades 2006 och allt dom gör bygger på den samiska kulturen. Dom har låtit 7 av deras släktingar bära varsit par jeans varje dag i ett halvår och det är sedan de slitningarna som dom gör på jeansen. Och vet ni vad som är extra bra? den nya kollektionen är EKOLOGISK!Indigofera satsar på kvalité. Deras första jeans kostade 10 000 kr och dom sålde 25 par. Varför var dom så dyra kan man ju fråga sig då. Jo, för så dyrt blir det om jeansen är helt infärgade i växtindigo och vävts i Japan. Jeansen kostar från 1199 kr och uppåt, men det kan kvalité verkligen vara värt. Indigofera tillverkar i Sverige, Norge och Portugal och tar miljöansvar. vilker är awesome! Men något som nästan är ännu bättre är att dom säljer cirka 3000 par varje år, du kommer alltså vara relativt ensam om dom!


Pace inspireras av gruvarbetare i USA under tidigt 1900-tal. Där bar alla jeans. Pace sammarbetar också med konstnärer. Här är kvalitén också ett faktum. Pace är ute efter att bli det fjärde stora jeansmärket bland Levi's, Lee och Wrangler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0