Ollie Edwards

Till min vän Kitty


Ollie Edwards föddes -82 i London. Han började att jobba som modell under 2007. Ollie hade tänkt att bli motorcross-proffs och planen ändrades inte av hans nya modellyrke. Men efter en tid med många olika jobb så började Ollie långsamt att satsa helt på modellandet. Ollie har jobbat för märken så som Benetton och Armani men är framför allt känd för att ha varit Ralph Laurent's ansikte. Han ligger på plats 13 på Models.com's Top 50 Male Models. Och det som är så attraherande med Ollie sägs vara hans perfekta hud. Det få vet om Ollie är att han har ett stort ärr tvärs över magen. Det fick han när han var fyra år och ramlade och skar upp magen på en vass sten. Men den storyn är ju lite fjantig, så Ollie säger hellre att han blivit hajbiten eller något sådant coolt! Så det kan gå va? Men tack vara dagens bildredigeringsprogram så ser man sällan ärret. Med ärr eller utan, det spelar ingen roll, Ollie är helt klart en av mina favoritmodeller!  

Ollie för Ralph LaurentHär ser man Ollies ärr väldigt väl


 


Första bilden jag såg på Ollie,
det var här som mitt modellintresse började.För Benetton sommarkatalogen 2009

Längd: 188cm
Hårfärg: brun
Ögonfärg: blå
Modersagentur: FM Agency


Imorgon

Hej!
Ibland så kan jag ju tyvärr inte skriva så mycket på bloggen, och det är för att jag faktiskt går i skolan. Nu har jag värsta provet på G så det blev inget inlägg idag(förutom det här...). Tänk om det ändå var på modeller man fick ha prov, men så kul får väl inte skolan vara?

Jag kan i alla fall glatt medela att imorgon får vi veta allt vi behöver veta om Ollie Edwards! Stay Updated!

Lisa Berti

Ollie Edwards för Ralph Lauren


Sean O'pry - Infinity

Jag kan bara inte vänta med att lägga upp den här videon. ALLA måste få se den! Jag lovar att lägga upp mer om Sean O'pry senare. Men nu, njut...


Regiserad av Dean Isidro, otroligt bra gjort!

Jamie Dornan

Till min syster Anna

Jamie Dornan är född 1982 på Irland och är inte bara modell, utan också skådespelare och musiker. Dornan hoppade av Universitet för att flytta till London och jobba tillsammans med sin agentur Select. På en fotografering 2003 till Asprey träffade Jamie skådespelerskan Keira Knightley och där började Jamies skådespelarkarriär. Hans största film roll har varit den svenske Axel von Fersen i filmen Marie-Antoinette. Men Jamie Dornan är fortfarande mäst känd som modell och ligger på plats 3 på Models.com's Top 50 Male Models. Han har jobbat för märken som Calvin Klein och Giorgio Armani.

Längd: 183
Ögonfärg: blå
Hårfärg: brun
Moderagentur: Select

Modellvecka 1

 

Då var det dags för modellvecka. Det blir alltså en vecka med bara modeller, inga skateboardåkare. Visst låter det bra? Jag tycker i alla fall det. Jag kan också nu visa upp mer om varje modell. Perfekt.


Josh Beech - Levi's

Jag kan helt enkelt inte få nog av Josh Beech, får ni inte heller det? Bra! För här har vi honom för Levi's tillsammans med Meghan Collison.
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/S9c_RAb7Ae8?fs=1&amp;hl=sv_SE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/S9c_RAb7Ae8?fs=1&amp;hl=sv_SE" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
Vladimir Ivanov

Här har vi Vladimir Ivanov, han är nyblivna 22 och har jobbat i branchen i ca. 2 år. Han härstammar från Ryssland och kom in i modellvärlden via son bror som också var modell. Vladimir har haft två prestigefylld år då han har  jobbat med stora märken så som Calvin Klein, D&G och Gant. Man brukar säga att Vladimir liknar en ängel från renässansen. På sin lediga tid brukar Vladimir spela gitarr och han är förvånansvärt bra på att rappa, han verkar överlag att vara en skön kille. Han sa en gång "I'm russian so I only drink Vodka". Störtskön ju! Han är en av mina absoluta favoriter!

Längd: 185cm
Hårfärg: Blond
Ögonfärg: Blå
Modersagentur: JE Model Management
(San Francisco)

Summer and spring 2011

Jag vet ju att jag skriver om modeller och skateboardåkare, men den känns ändå som om lite fashion får plats i min blogg. Så nu visar jag mina favoritdesigners visningar!


John Galliano

Vi börjar med John Galliano. Som vanligt är det spännande på Gallianos visningar, det är som att gå på teater! Jag vet ju inte så mycket om formgivning av kläder, men kläderna känns inte så sommriga, mer som en höstkollektion. Det jag älskar med Galliano's catwalk är att modellerna får överdriva så mycket när dom går, det blir coolt. Och dessutom är ju John så j*vla skön! Kolla på honom, killen är ju awesome!
Frankie Morello

Här har vi Frankie Morello. Som vanligt väldigt lekfullt. Kläderna är ganska ungdomliga och nästan lite kvinliga, med tighta jeans och långa tröjor. Frankie Morello har i år också gjort en bra visning och byggt up en hel strand, schysst tycker jag. Man märker också på kläderna att det just är SS-11.

Dsquared

Sist men inte minst har vi Dsquared. Jag är faktiskt lite besviken. Vinterkollektionen var så himla bra och jag var helt såld. Men nu känner jag inte alls likadant. Kläderna är mycket mognare än vad dom varit innan, enligt mig. Jag saknar busigheten. Men kläderna är snygga. Också här är scenografin bra tycker jag. Det är också snyggt att det kommer in en kvinna lite här och där. Och missa inte killen i början som gör sit-ups när han hänger från taket, GALET!

Isaac Carew

Isaac Carew är född 1986 i UK. Innan han blev modell jobbade han som kock för Gordon Ramsey. Isaac vill ha råd med ett hus, ha jobbat för Levi's och ha en garderob full med gratis kläder innan hans modellkarriär är över. Han planerar att gå tillbaka till kockyrket när han slutar med modellandet. Isaac är just nu aktuell med Farah och Reiss.
Isaac för Reiss
Isaac på omslaget av Official Hommes

Längd: 191cm
Ögonfärg: blå/grön
Hårfärg: brun
Modersagentur: Nevs

Tony Alva

Tony Alva föddes -57 i Cali och är en av världens mäst kända namn inom skatevärlden. Han började med att skatea med sina kompisar när det inte var några bra surfvågor. Skip Engblom, ägare av Zephyr, såg att gänget var duktiga skatebardåkare och bestämde sig för att starta ett skateboardteam som han döpte till Z-boys. Efter år av välgång i Z-boys valde medlemarna att gå solovägar, bland dom var såklart Alva med också Jay Adams och Stacy Peralta.

1977, samma år som Tony vann Världsmästerskapen för proffisionella skateboardåkare, startade han Alva Skates, det första skateboardmärket ägt och startat av en skateboardåkare. Han kom också på rip grip, som är likt en griptape man placerar under brädan för att få bättre fäste vid aerials. 2005 öppnade Alva två boardstores i Cali, en i San Diego och den andra i Los Angeles.

Tony Alvas liv har också filmatiserats i Lords of Dogtown som kom ut 2005.
Josh BeechJosh Beech
föddes 1986 i London och heter egentligen Joshua. Han blev hittad för ungefär 3 år sedan, nämligen i slutet av 2007, på en festival i Shoreditch. Joshs första bokning blev Burberry och sedan dess har det flytit på med stora märken så som Valentino och Giuliano Fujiwara. För ett tag sedan såg vi honom på Stockholms tunnelbanevagnar för Levi's och vi hittar honom nu för H&M's höst och vinter kollektion. Men Josh är inte bara en tallangful modell utan också en utmärkt musiker. Han började spela keyboard när han var 10 och gitarr när han var 13. Sjunga började han inte göra förän han var 16 då han inte hittade någon som kunde sjunga i bandet han ville starta. Så han startade först ett coverband som dom kallade Cacophony som sedean följdes av Snish och Hildamay som Josh spelar i nu.

Josh för Levi's

Josh för H&M höst/vinter -10


Josh för H&M Against Aids

Längd: 185cm
Hårfärg: brun
Ögonfärg: grön
Modersagentur: Models 1


Tony Magnusson

Tony Magnusson är född 1964 och var en av Sveriges proskaters under 80-talet.
Tony började sin skate-karriär i Uncle Wiggly Teamet 1983.
Efter ett par år var T-mag med och startade H-street. Han har också gjort ett par filmer i det företaget som är inspirerade av filmer från Powell Peralta filmerna.
Magnusson var också med och skapade Osiris Shoes som fortfarande används av proffisionella skateboardåkare.
Tony är fortfarande aktiv och han kom på femte plats i Legends Division av X-games 2009.
Och bräd-generna går tydligen i släkten, för Tonys son surfar.
Sorry guys!

Hey!
Nu märker ni nog att jag inte varit så aktiv på ett par dagar. Mena det är lugnt. Det är mämligen så att jag har precis börjat fota med en helt manuell Pentax från back in the days, det är det som tar upp min tid just nu. Men nu är det helg och jag komemr ha tid att lägga upp jättemycket saker!

Jag kan redan nu avslöja att i eftermiddag kommer jag berätta om både Skateboardåkaren Tony Magnusson och om modellen Josh Beech. Håll era ögon öppna! Whoop whoop!


Om ni inte har något att göra kan ni kolla på den här visningen från John Galliano. Det är en av mina favoriter. Jag gilalr den så mcyket att jag har den på min iPod, haha!


Texas Olsson

Texas Olsson är föredetta hanbollsspelare och född -88. Men nu har han lagt bollen på hyllan och ägnar sig helsinnat åt modelljobbet. Han blev hittat på slussen 2006 när han var påväg till Junior EM i Tallin. Han bad kontakpersonerna att höra av sig om två veckor då han var klar med EM - och det gjorde dom. År 2007 la Texas av med handbollen helt och hållet och flyttade ner till Milano under en tid för att gå visningar och fotas för märken så som D&G och Dsquared men allra främst för att Elite Models ville ha honom. Texas jobbar också för många svenska märken så som Lagom och FilippaK.

Längd: 186 cm
Hårfärg: mörkblond
Ögonfärg: brun/grön
Modersagentur: Marion Vain
Per Welinder

Per Welinder är Sveriges mest kända skateboardåkare. Han är född i Täby, lite utanför stockholm i April -62. Han är känd för den enda som vunnit över Rodney Mullen i en tävling. Han hade en skatestil som grundades på god teknik och styrka. Per var med Powell Peralta i många år och deltog i många filmer, men med åldern skapade han ett eget företag med Tony Hawk som han döpte till Birdhouse Projects.

En av Pers brädor var den populärste under många år på grund av den välutformade grafiken och den spetsiga nosen. 

Om ni kollar på 'Thrasher', som jag skrev om tidigare, så har Per en replik ganska tidigt i filmen. Man får också se honom skatea och man kan känna igen hans bräda.
Per på omslaget av Thrasher MagazinePer Welinder design på brädor.


Ny griptape

Hej!
När jag köpte min longboard fick jag det med grön, gul och röd griptape. Det var inte alls snyggt. Men nu har jag och min bror gett den en ny design. Check it out!


Börja med att rita upp din design på baksidan av griptapen. Tänk på att det blir spegelvänt på brädan sen.


Här är min design klar!


Klipp ut delarna och lägg upp dom så att du har koll på dom. Klistra sen fast dom på brädan. Börja med de största delarna - då blir det enklare.


Här är griptape applicerad på brädan.


Gör sedan hål för skruvarna och sätt dit truckarna. Brädan är fördig!


Här är tre olika designs:
längst till vänster: Kahalani-bräda med Divine-hjul.
Mitten: SkulleSkate-bräda med en nya Powell Peralta Bones-hjul.
Längst till höger: Alva-bräda med Cadillac-hjul av urethan.
Simon van Meervenne

Simon van Meervenne upptäcktes nyligen på den belgiska festivalen Pukkelpop, det är även från Belgien han härstammar. Bara 17 år gammal och redan skrivit för Major Paris(Paris) och VNY Model Management(New York) visar Simons goda potential. Engligt mig har han riktigt Abercrombie & Fitch-utseende. Simon är into klättring och cykling. Vi gillar honom för att han har bränna efter sin klocka!!!
Ser ni brännan efter klockan på armen?


Hårfärg: brun
Ögonfärg: brun
Längd: 187 cm
Modersagentur: Models by KeenVi lär få se mer om Simon! Håll era ögon öppna!

Christian Hosoi

Christian Hosoi är född 1967. Han bor nu i Huntington Beach, CA, med sina fyra barn och sin fru. Hosoi kallas också Christ eller Holmes ibland. Han började skatea i 8-årsåldern och hade killar som Tony Alva, Stacy Peralta och Jay Adams som idoler. Hans pappa ägde en skatepark och där spenderade Christian sin tid och hoppad av skolan för att utveckla sin tallang. 1979 blev han sponsrad som amatör av Powell Peralta, men han hoppade av ett år senare eftersom dom inte lät honom bli proffisionell. I stället började Hosoi hos Dogtown Skateboards som tyvärr gick i konkurs kort efter att han börjat. Då blev han i stället sponsrad av Sims Skateboards och med dom blev han proffisionell redan när han var 14 år.  

Hosoi har uppfunnit bl. a. Christ Air och Rocket Air. Han har ocskå haft sammarbeten med Converse, Swatch och Vans. 1984 startade han sitt eget företag, Hosoi Skates. Brädorna blev så populära att dom förfalskades!


Christian Hosoi
Christ Air


Ash Stymest

Ash Stymest kommer från Stor Britanien och är född den 1 Januari 1991. Han förknippas ofta med modeller så som Josh Beech. Trots arr Ash är relativt ung så har han jobbat med modellyrket sedan 2008 och blivit otroligt framgångsrik. Han är aktuell med John Galliano just nu. Vi gillar Ash framför allt för att han är så cool, men ockcså för hans charmiga personlighet och såklart eftersom han skate:ar!!!
Ash för MTV

Längd: 188 cm
Ögonfärg: blå
Hårfärg: Brun
Modersagentur: Select Model Management

Det var allt om Ash för den här gången!

We just don't get enough of Christian Hosoi


Mathias Bergh

Här har vi Mathias Bergh, Sveriges stolthet. Han har jobbat för stora märken så som Gucci, Gianfranco Ferre och nu senast Prada och DKNY. Om man går runt på NK så kan man finna honom på bilder över allt! Mathias kommer från Stockholm och var redan stor inom branchen under 2009. Han har även plats 10 på Models.com's 50 top male models.
Längd: 187 cm
Hårfärg: brun
Ögonfärg: grön
Moderagentur: Stockholmsgruppen Models.


Invigning av Tyresö Skatepark

Imorgon inviger One Off, tillsammans med Sub Surfers Tyresö och Tyresö kommun, nya Tyresö Skatepark! One Offs' skate team kommer dit och gör en demo och Sub Surfers kommer prata med alla skaters om ytterligare utbygnader så som pools! Kom dit! Klockan 12 imorgon Lördag!

Arthur Sales

Arthur Sales har varit model i knappt ett år. Han började sin karriär på  hemsidan Made in Brazil.  Det snygga fenomenet kommer så klart från Brasilien och han har redan lyckats fåen hel del  prestigefyllda jobb åt kända designers. Vi gillar Arthur för att han tar skådespelar-klasser, spelar fotboll, älskar film, dansar samba och utövar jiu jiutsu. Men vi Älskar honom för att han surfar!Arthur Sales
L'officiel Hommes med Arthur Sales
Arthur för mitt favvo-märke Dsquared

Längd: 184cm
Hårfärg: Brown
Ögonfärg: Green
Modersagentur: EP Model Agency

Vi kan förvänta oss mer från denna brasilianska skönhet!

RaMp by Christian Hosoi

Hey Everybody! Jag hittade den här filmen och tyckte att den var lite fet! So check it out!


Christian Hosoi

Steve Caballero

I ett klipp som jag lade in tidigare så nämnde jag Steve Caballero, därför tänkte jag göra en djupare inblick om honom. Caballero började skatea när han var 12 år och i 15-års-åldern började han bli sponsrad av Powell Peralta. Han blev proffisionell år 1980 under Gold Camp Series på Oasis Skatepark. Steve är en av medlemmarna i Bones Brigade och han förekommer i många av deras filmer. Här nere är en klipp från The Search For Animal Chin.
Cabellero har sponsorer så som Vans skating shoes, Powell Peralta, Bones Bearing och många fler. Han har också varit på omslaget av Thrasher Magazine och med i Tony Hawk's Pro SKater 2-4 och Tony Hawk's Underground. Han är också känd för the Caballerial och för the Frontside board slide som han kom på under 80-talet. Steve också målar, samlar på leksaker, åker motorcross och är medlem i ett par punk-band.

Första delen av Bones Brigade's 'The Search For Animal Chin'Daniel Hamaj

Daniel Hamaj är 19 år och kommer från början från Slovakien. Han blev hittad av Kosmas Pavlos på Metro Station Neubaugasse i Wein. Han bor för tillfället i Milano men kom precis hem från en vistelse i New York. Vi gillar Daniel främst för att han är SNYGG med också för att han lyssnar på Pink Floyd!

Ögonfärg: Brun-grön
Hårfärg: Brun
Längd: 185 cm
Moderagentur: Weinermodels
RSS 2.0